top of page
image.png

מפגשי "אתגרי היזמות" מארחים, על הבמה, נשים מעולם היזמות בהייטק, ומתקיימים מידי שנה בבורסה לני"ע, בהשקה העולמית של "שבוע היזמות הגלובלי".​

image.png

האירוע האחרון שלנו - מפגש שני בסדרת "נשים בצמתי קבלת החלטות 2030"

​​

75 נשים, מתחומים ומסקטורים שונים, מובילות בתחומן ועם חזון להשפיע על החברה הישראלית, נפגשו השבוע במשרדי אמזון (AWS) בתל אביב.

פתחה יהודית בן לוי, מייסדת SHEvyon, אשר בהרצאתה, "משא ומעש", תיארה היסטוריה נשית רצופה בעשיה מרשימה, כאשר רק מיעוטן זכו בהכרה. מדוע נתלשו דפים שלמים מספרי ההיסטוריה?

פרופ' רונית סצ'י-פאינרו (אוניברסיטת ת"א) חלקה צמתי החלטה בעבודתה האקדמית פורצת הדרך (סרטן וננו-רפואה) ובמסלול החיים האישי. רונית הבחינה שניסויים בתרופות מתנהלים בסביבה שאינה דומה כלל ועיקר לסביבת הפעולה של תאי הסרטן בגוף, ופיתחה מודלים תלת-מימדיים שמאיצים את תהליך פיתוח התרופות - פיתוח דרמטי, מציל חיים.

קוקו בראון מנהלת את ברית אָתֵנה, פס ייצור לנשים שמתעניינות בקידום מהיר. בהרצאתה "הופכים אתגר להזדמנות", סיפרה על משבר שחוותה בגיל 26, כשהחברה בה עבדה הכריזה על סגירת המרכז עקב אובדן לקוחות.

בהמשך, הודות ליוזמה שקידמה, מונתה לסגנית נשיא. המסרים המרכזיים: האמיני בעצמך, ודרשי מה שמגיע לך!

ד"ר יפעת טורבינר ניפצה מיתוסים באשר למעמד הנשים באיחוד האמירויות, וחלקה מציאות מרתקת בה נשים נהנות מהזדמנויות שוות בחינוך, משתלבות בכל תחומי הכלכלה, ומותירות חותם גם בתחומי המדע, התרבות ועוד, מה שמבטא את המחויבות העמוקה של איחוד האמירויות לקידום שוויון מגדרי ולמימוש מלוא הפוטנציאל של נשים.

"קחי לך כיסא מסביב לשולחן 2030", פאנל בהנחיית מורן ניר המצויינת (סטארט-אפים, AWS), אירח את רים יונס (יזמת ובעלים, אלפא אומגה), סתו ארז (מנכ"לית שותפה TeClub) ולינור דויטש (לובי99), 4 יזמות המייצגות תחומי עשייה מגוונים.

סתו דיברה על הצורך הדחוף לקום ולעשות, ולשים לב לדעות הקדומות שלנו על מנת שנוכל לשפר את האקו-סיסטם שאנחנו פועלות בו, ולהזהר מלהחליף דעה קדומה אחת בשנייה.

רים דיברה על שילוב נשים בכל תחומי קבלת ההחלטות ובפוליטיקה, הגיוון לא מספיק ועליו לכלול את כל צבעי הקשת של החברה הישראלית, על מנת להבטיח חברה שוויונית ודמוקרטית.

לינור התמקדה בהחרפת ההדרה של נשים ממרחב מקבלי ההחלטות בשדה הפוליטי, הדרה המחייבת אותנו להילחם חזק יותר, ללא פחד, כדי להגן על זכויותינו ומקומנו.

אלה מטלון (רשת היזמות) חלקה נתונים מדאיגים על מצב הנשים בכלכלה ובפוליטיקה, לצד מחקר המספק הצצה לתופעה שכיחה בהתייחסות לנשים: הכחשת האפליה. כמחצית מאוכלוסיית הנסקרים, דווקא אלה שהצהירו שנשים כלל לא סובלות מאפליה בתחום, הפגינו העדפה ברורה של מועמדים גברים.

אלה אלקלעי (IBI ושדולת הנשים), בנושא "מה עושות עכשיו", ציינה הבדלי שפה וחשיבה בין גברים ונשים, והצביעה על הסכנה בצוותים הומוגניים. גיוון מייצר חיכוך, וחיכוך מייצר ערך מוסף.

וכמובן תודה מיוחדת להדס רגולסקי על ההנחייה המדויקת של המפגש שלנו.

לסיכום, אנחנו מקוות שהפורום הזה מעורר מעט אופטימיות עם כוונה משותפת להמשיך ולעשות, לרתום את השותפים הנכונים, ולהגשים חזון של שוויון.

אנחנו אסירות תודה לנותני החסות של המפגש: משרד החוץ האמריקאי, אמזון, שדולת הנשים, IBI.

המפגש הבא שלנו יתקיים בחודש נובמבר, כחלק ממפגשי שבוע היזמות הגלובלי

הזמנה - נשים בצמתי קבלת החלטות 2030.jpg
תמונה - אלה מטלון.webp

אלה מטלון, יו"ר רשת היזמות העולמית בישראל

לפני הקורונה היו בחירות. באסיפת בחירות שיועדה למגזר ההייטק התבוננתי סביב, והרגשתי במכונת זמן: בקהל  5% נשים, כמו שהיה פעם, בשנות התשעים, בכנסים של הפורום הישראלי ליזמות (EFI).

בתחום ההייטק אנו רואים שיפור, הגם שהוא איטי. מחקר שערכו אד רוברטס ופיונה מארי על יזמים בוגרי MIT מראה עליה במספר הנשים היזמות, אבל רק מעטות שהצליחו לגדל חברות בעלות נפח משמעותי. פרסום עדכני של רשות החדשנות מציין שרק 9% מהחברות שזכו למענק הרשות הוקמו ע"י נשים. מעט מדי.

בפאנל שהתקיים בבית סגן השגריר האמריקאי לרגל יום האישה הבינלאומי, נשאלתי על הסיבות למצב, ועל הדרכים לשנות אותו. התשובה מורכבת, מכיוון שהיא מושרשת באופן שאנחנו "מתוכנתים" לחשוב ("סוציאליזציה" בשפה המקצועית). המוסכמות החברתיות מתחילות להתגבש בתודעה שלנו מגיל אפס, וכל המחקרים מראים עד כמה קשה להחליף את הדיסקט הזה, אצל גברים וגם אצל נשים.

 

לרובנו "כתוב" ב"הארד דיסק" שגברים טובים יותר (חכמים יותר, מוכשרים יותר, מנהיגותיים יותר). כדי לשנות את זה אנחנו צריכים לחנך את המחנכים, ואת מובילי הדעה. וכמו שכל יזמת ויזם יודעים, לעשות חינוך שוק זו משימה בלתי אפשרית. כמעט.  

אבל יש מקומות שזה כבר קרה בהם. מפגש ההסבר על משבר הקורונה של ראשת ממשלת ניו זילנד היה מדויק, ממוקד ונקי מפומפוזיות. כך גם הופעת ראשת הממשלה המשיבה לשאלות ילדי נורבגיה. ואצלנו, המומחיות המקצועיות המרשימות שאנחנו רואים בטלוויזיה, אחרי שהשרים ומנכ"לי המשרדים, גברים כולם, קיבלו את זמן האוויר שלהם. 

הפרסום שכאן הוא חלק מהתגייסות של רשת היזמות הגלובלית לייצר מציאות מגדרית שוויונית.

ביקשנו מכמה נשים שהשתתפו במפגשי "אתגרי היזמות", לשתף את התובנות שלהן מהניסיון המקצועי והאישי שלהן בעולם היזמות:

חנה-רדו.webp

חנה רדו, יזמת "מדבר 19"

  • LinkedIn

יש לנו הנשים רעיונות מדהימים, בכל תחום. אנחנו יודעות להפוך את הרעיונות למוצר ממשי אבל, קשה לנו לגייס כסף, קשה לנשים לגייס כסף. כל המשקיעים הם גברים שכן רק 2% מההון שייך לנשים ולכן גיוס מנשים מוגבל מאוד. גברים אוהבים להשקיע בגברים ולכן לא משקיעים בנשים. אין לנו רשת בטחון כמו שיש בין ״הבנים״. הקשרים ביננו יהפכו משמעותיים רק כשיהיה מספיק הון מיועד לכך, על ידי נשים, למען נשים ואז העקומה תתיישר. חשוב לציין כי כיום יש עידוד ליזמות נשית, אבל, אין משאבים. המסע הוא קשה כשאין משאבים, וההסתברות להצלחה קטנה יותר. יש מעט סיפורי הצלחה והשראה של נשים שעשו את זה ליזמיות חדשות. הפתרון הוא להשקיע משאבים כספיים משמעותיים במיזמים של נשים. כולם מדברים על זה, אף גוף לא עושה את זה וכולנו מפסידות ומפסידים.

אלה אלעקלעי_edited.jpg

אלה אלקלעי, יו"ר שדולת הנשים

  • LinkedIn

במרבית העולם המערבי, נשים קיבלו את הזכות לכסף בשנות השישים. לפני כן, לפחות בארה"ב, בכדי לפתוח חשבון בנק אישה הייתה צריכה אישור מהגבר בחייה. קיבלנו את הזכות לכסף אבל רובנו מתנערות מהחובה לטפל בו. "תשקיעי בעצמך" נולדה במטרה לתת כלים לטיפול בכסף שלנו. רבים מתבלבלים ורואים ביזמות את היכולת לייצר רעיונות טובים. המציאות היא שיזמיות הן נשים עם יכולת ביצוע. נשים עם היכולת לקחת רעיון סביר ולהפוך אותו לחברה מצליחה. התהליך הזה דורש הרבה מאוד כישורים. רבים מהכישורים הללו מאפיינים נשים ובכל זאת מרבית היזמים הם גברים. הנכונות לקחת סיכון אישי ולעזוב פרנסה בטוחה, הנכונות לסכן כסף של אנשים אחרים על הרעיונות שלך, היכולת להאמין שרק את יכולה ולכן תצליחי היכן שאחרים נכשלו, רשת הקשרים שעומדת לרשות גברים מצליחים ואינה נגישה לך אלו רק חלק מהחסמים שעוצרים יזמיות.

רננה אשכנזי_edited.jpg

רננה אשכנזי, שותפה ההשקעות בקרן Grove Venture

  • LinkedIn

האתגר הוא להיות מלאת בטחון בדרך אבל גם להיות מסוגלת להטיל ספק כל הזמן (כי את יודעת שאת יודעת אבל האמת, גם אחרים יודעים ושווה להקשיב). להיות חדורת אמונה בעצמך אבל פתוחה לפידבק (הוא יגיע, כל הזמן, מכל מי שתבקש וגם ממי שלא). להתוות תכנית מסודרת וברורה לשמונה רבעונים קדימה אבל להיות נכון לשנות אותה, כל הזמן (כי הפיתוח לקח פי שלוש זמן והכסף הספיק לחצי, כי הלקוחות רוצים משהו אחר וכי המשקיעים מושכים לכיוון שונה). להיכנס לפגישה עם לקוח חשוב ולשמוע כמה עוד צריך לשפר אבל לצאת מאוד אופטימית. וגם פסימית, כדי שלא להתפס לשאננות. להיות תמימה מספיק כדי להאמין בכל לבך שיהיה בסדר, למרות שהתחרות קשה והלקוחות לא סוגרים והמשקיעים לא חתמו על הטרם שיט, אבל הכי ריאלי שאפשר כדי לנווט את הספינה שלך במציאות משתנה בקצב בלתי פוסק.

נוהא חיג'אזי_edited.jpg

ד"ר נוהא חיג'אזי, חוקרת ויזמת, PAMBIO

  • LinkedIn

בשנים האחרונות אני עובדת בחממה הטכנולוגית בנצרת. החממה הוקמה, בין השאר, למען עידוד היזמות המדעית במגזר הערבי. לאורך כול תקופת עבודתי בחממה היו יזמים משני המינים, גברים ונשים, ומשני העמים, ערבים ויהודים. בשנים האחרונות נכנסו לחממה מספר פרויקטים שכל היזמים שלהם היו גברים יהודים. בימים אלה השתלב בחממה פרויקט שיזמה אישה ערביה, ובנוסף יש בחממה פרויקט נוסף אשר הקימה יזמת ערבייה מנצרת. וכולנו מסתדרים מצוין אחד עם השני.

מה עשינו במסגרת הפרויקט?

סדרת הרצאות תחת הכותרת 'ארגז כלים פיננסי'.  סדרת ההרצאות 'ארגז כלים פיננסי' סביב יום האשה הבינ"ל 2021, כללה כללי יסוד לניהול הכסף שלך, קריאה מושכלת של הסכמים פיננסיים, מילון מושגים בדיאלוג הכלכלי של היזמת, ועוד.

סדרת הרצאות מרתקת בנושאי כלכלה ומשפטים.

נשים יזמיות מגיעות להרצאות בבתי הספר במקומות בהן גדלו על מנת לעורר השראה בצעירות במסגרת פרויקט 'החזרה לשורשים'. 

image.png

תוכנית אקסלרציה המיועדת לקידום נשים בתחומי FEMTECH ומדעי החיים.

מיקסר יזמות המאפשר לנשים יזמיות מחוץ לאקו-סיסטם ההייטק הישראלי הרחב, לקבל הזדמנויות חדשות ולהרחיב את הרשתות החברתיות-עסקיות שלהן.

סדנה לתחזוקת רכב - הכלים המעשיים שיעזרו לך לזהות תקלות ע"פ נורות ההתראה, להתמקח עם המוסכניק, ולהחליף גלגל תקול.  

נשים בצמתי קבלת החלטות 2030

יום גשום אמנם, אך בליווי מטריות ומעילים, למעלה מ-80 נשים התכנסו במשרדי גוגל קמפוס בתל אביב, לציון חודש האישה, ולשיח מעמיק על מנהיגות ויזמות נשית - במחקר, בהשקעות, במגזר הציבורי ובעיתות משבר.

על הבמה עמדו המופלאות ומעוררות ההשראה: אלה אלקלעי, פרופ’ קרין נהון, שיר נוסצקי, זאדה חאג’, פרופ’ שולמית לבנברג (בהרצאה שהוקלטה מראש), יהודית בן לוי (SHEvyon), שותפתנו להובלת האירוע, ואלה מטלון, תוך הנחיה מדויקת ורגישה של טל שניידר.

כחלק מפעילויות יום האישה הבינלאומי 2023, ערכנו מיקסר יזמות המאפשר לנשים יזמיות מחוץ לאקו-סיסטם הישראלי בהייטק, לפתח הזדמנויות חדשות ולהרחיב את הרשתות החברתיות-עסקיות שלהן.

במהלך המיקסר שיתפו המייסדות כיצד הרשתות שלהן עזרו להן להתגבר על אתגרים במסע היזמות והציעו לשתף קשרים רלוונטיים, בישראל ומחוצה לה, ליזמיות סביב השולחן עבור יצירת הזדמנויות עסקיות חדשות עבורן.

הרצאתה של יעל קרוב במסגרת פרויקט 'יזמות על הבר'. יעל היא יזמת סדרתית ומנכ"לית הנדסה בגוגל בינה מלאכותית. בהרצאתה היא מדברת על הנושאים הבאים:

  • יזמות, צמיחה אישית, קונפליקטים ומעגלי תמיכה.

  • מנטורים, משקיעים, חברים יזמים: עם מי אפשר לדבר?

  • מועצת המנהלים: אידיאלית, ובחיים האמיתיים.

  • ניהול ציפיות וחילוקי דעות עם המנוסים ממני, ואיפה אני בכל זה?

הרצאה של מיצי קרוקובר בנושא: Femtech from Angel Perspective במסגרת פרויקט 'יזמות על הבר'

לכבוד יום האשה הבינ"ל 2023 קיימנו וובינר של יזמות ומשקיעות מישראל ומארה"ב. 

במה נכון להתמקד, כיצד יש לבצע תעדוף, ומדוע נשים מתמודדות עם אתגרים בצורה טובה יותר?הדיונים נסבו על אסטרטגיות לתדלוק חדשנות, הפקת לקחים, ומימון בשעת משבר. 

סדרת הרצאות במסגרת "ארגז כלים פיננסי"

אלה אלקלעי, IBI השקעות, שדולת הנשים

השקיעי בעצמך: במה כדאי להשקיע, ומה החשיבות בהשקעה החברתית?

רננה אשכנזי , מנהלת בקרן גרוב

מילון מושגים בדיאלוג יזמת - משקיעה​

 

איך נראה תהליך Due Diligence בקרן? למה כדאי לשים לב ב Term Sheet, ומה קורה בזמן שבין החתימה עליו לבין החתימה על ההסכם הסופי בין הקרן לבין החברה? מה ההבדל בין מניות בכורה לבין מניות רגילות ולמה זה חשוב? מה זה SAFE, למה מבנה ה Cap table וכמות ה ESOP כל כך חשובים למשקיעים? ממה חוששים היזמים? ממה חוששים המשקיעים? מתי שווי חברה גבוה עלול לעמוד לנו לרועץ, מה המשמעות של שווי החברה בזמן ההשקעה ומה ההשלכות של Down Round ליזמות/ים, למשקיעות/ים הותיקות/ים ולמשקיעות/ים החדשות/ים?

יעל נבט, מומחית בתחום ההתנהלות הפיננסית

תועלות משיח ענייני ומכוון מטרות על כסף​ מדוע דיאלוג על כסף מצמצם וגורם למתח? הרגלים ורגשות, השפעת חינוך וסביבה.

איריס רגב דגן, מנהלת פרויקטים ברשת היזמות הגלובלית

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים: קריאה מושכלת של הסכמים פיננסיים: הפנסיה שלנו וביטוחי חיים ובריאות​

תישארו מעודכנות/ים באירועים המתוכננים שלנו לקראת חודש האישה!

bottom of page